Priceline/Hotwire uitleg

We merken dat onze Blog posts over het ‘winnen’ op Priceline en Hotwire wat vragen oproepen. Daarom hieronder wat uitleg.


Afbeelding

We hebben tenslotte voor deze vakantie al vier hotels geboekt via Hotwire. Maar hoe werkt dat nu precies dan? Het is geen normale boekingsite zoals booking.com, hotels.com of expedia.com. Via Hotwire weet je namelijk niet welk hotel je boekt.

Op de site geef je aan in welke plaats je wilt overnachten en op welke dagen. Vervolgens verschijnt er een overzicht met verschillende gebieden, kwaliteitsniveau (het aantal sterren), prijzen en amenities. Een grote stad is bijvoorbeeld verdeelt in een gebied of zes. Je kunt dus ook een overzicht maken per gebied en het aantal sterren. Vooral vanaf een ster of drie wordt het interessant.  Zie een voorbeeld hieronder:

hotwire-bieding

Huiswerk
Je ziet dat er alleen maar een prijs, aantal sterren, het gebied en de amenities getoond zijn. Met sites als betterbidding.com en biddingfortravel.com kun je met wat huiswerk er proberen achter te komen wat voor hotel dit kan zijn. Op die sites wordt namelijk bijgehouden wat er ‘gewonnen’ wordt. Door middel van de getoonde amenities te vergelijken, kun je vaak achterhalen welk hotel erachter zit. Maar, dit geeft geen 100% garantie.

Zo zijn staan er een hele rits met hotelaanbiedingen op de site. Pas als je de prijs interessant vindt, ga je hem boeken. Per dag kan de prijs dus veranderen, maar dit hoeft niet. Het kan ook zo zijn dat de prijs wekenlang hetzelfde blijft of zelfs gaan stijgen.

Gewonnen
En pas als je geboekt hebt, verneem je welk hotel het uiteindelijk is geworden. Dit wordt dan ook meteen afgeschreven van je CC en je kunt het hotel ook niet meer annuleren. Erg risicovol dus als je uiteindelijk niet blij bent met het ‘gewonnen’ hotel, maar ervaring leert dat er eigenlijk altijd wel goede hotels gewonnen wordt.

Prijsvergelijking
Op het moment dat je weet in welk hotel je logeert, kun je dus ook op de site van het hotel kijken wat daar eigenlijk een kamer zou kosten in jouw periode. Vaak heb je dan de helft bespaard op een kamer. En dat is leuk!


Afbeelding

Priceline heeft eigenlijk hetzelfde idee erachter, maar werkt net weer wat anders. Je krijgt hier namelijk geen prijs te zien bij de verschillende gebieden en aantal sterren. Nee, dit mag je zelf gaan bepalen! Het zogenaamde ‘bieden’ dus.

Let op: Priceline zelf is eigenlijk ook een normale boekingssite zoals booking.com en dergelijke, maar om te kunnen besparen op hotels, ga je bieden via ‘Name you own price – save up to 60% on hotels – Bid Now’ knop.

search_hotel_opt4

Hoe weet je nou met welk bedrag je moet beginnen te bieden?
Op dezelfde huiswerksites bij Hotwire (betterbidding.com en biddingfortravel.com) kun je zien wat de laatste tijd gewonnen wordt en voor welke prijs in jouw biedingsgebied. Wellicht begin je dan een dollar of 5 lager.

Kun je oneindig bieden dan?
Nee, helaas. Officieel kun je maar één bieding per 24 uur doen. Maar door een ander gebied toe te voegen of het aantal sterren te veranderen, mag je nog een keer bieden. Maar aangezien we helemaal niet willen veranderen van gebied of aantal sterren, maken we gebruik van ‘free rebids’. Stel je hebt tien gebieden in een stad. We willen een hotel in downtown met vier sterren. Een ander gebied heeft maar hotels tot drie sterren. Je kunt dan gerust dit gebied erbij voegen, want er zijn daar tenslotte toch geen hotels met 4 sterren te winnen. Een vrije bieding dus!

Gewonnen
Na een aantal biedingen komt er ineens ‘geaccepteerd’ op je scherm! Ook hier verneem je dan pas welk hotel je gewonnen hebt en kun je niet meer annuleren.

Deze video geeft een goed beeld hoe het nu precies werkt (en is nog leuk ook):


Voordeel/Nadeel

Priceline
Voordeel: grotere “winst” te behalen, dan bij Hotwire, groter aanbod van hotels en steden.
Nadeel: aangeboden kamers zijn voor 2 personen, faciliteiten zijn niet van te voren bekend.

Hotwire
Voordeel: amenities vooraf zichtbaar, opgave van aantal personen mogelijk.
Nadeel: iets minder gunstige aanbiedingen dan PL.


Bonus Cash

Als je regelmatig bied bij Priceline dan krijg je af en toe Bonus Cash. Deze is dan voor die dag geldig en hiermee kun je nóg voordeliger bieden. Als je voor 3 dagen een hotel nodig hebt dan kun je de volgende link gebruiken: Bonus Cash

bonus-cash

Voorwaarden:

  • geldig voor 2-sterren hotels , of hoger
  • verblijf van tenminste 3 nachten
  • geldig voor Name Your Own Price® hotels
  • bedrag van $10/kamer per nacht tot een maximum van $50 wordt aan  je bod toegevoegd

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar het topic op het AllesAmerika Forum:
Uitleg&Vragen Priceline/Hotwire

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s